Венета Тунева

Windy
Име: Венета Тунева
ТИТЛА: Чирак
31 точки
Разберете как да печелите повече значки >>
За мен:
Коментари
1
31.08.2014
Приготвих ризото по тази рецепта и се получи чудесно. Сложих и пресни гъбки (просто ми се намираха в хладилника). Според съпруга ми беконът може да е и повече, така че следващия път възнамерявам да увелича количеството на 200 грама (може би за сметка на гъбите).
2
25.01.2014
под рецепта Пиле във вино
Много добра рецепта! Виното и особено манатарките придават чудесен вкус на цялото ястие. Брашното, в което се овалва пилешкото месо преди пържене, спомага за сгъстяването на ястието и като резултат се получава чудесен, плътен (но не гъст) и ароматен сос. Вместо цяло пиле, което да порционирам, купих 6 броя горни бутчета, за да са ми еднакви всички порции. Понеже готвих в доста широк и разлят съд, горната част на парчетата пиле остана непокрита от течността и така хрупкавата кожичка, получена при пърженето, не омекна прекалено и запази хубавия си златист цвят. Не намерих нудели, с които да гарнирам, но открих, че пухкаво картофено пюре, зелена салата и прясно изпечени хлебчета допълват това блюдо повече от прекрасно! По мое мнение, рецептата е подходяща и за по-специален повод.
3
24.01.2014
под рецепта Хлебчета с мляко
Прекрасна, бърза и лесна рецепта! Замесих тестото в хлебопекарна и го оставих да втасва там (общо час и половина), като вместо прясна мая ползвах инстантна (количеството е 1 1/2 ч.л.). След оформянето на хлебчетата изчаках само около 15 минути преди да започна да ги пека. Последвах съвета за поставяне на тавичка с вода във фурната и резултатът беше превъзходен - дъхави и меки хлебчета. Стават обаче доста големи, така че следващия път ще оформя повече на брой и по-малки топчета.
Много благодаря за отговора! Чудесни сте! :)))
Точно този отговор се надявах да прочета. :) Предполагам, върху намазнена тавичка трябва да пека и вероятно е добре да напръскам с малко мазнина самите кюфтенца? На каква температура ме съветвате да ги пека? Благодаря предварително!
за 0 рецепти
Моите Рецепти:
0
Готвач на
седмицата:
0
Изпрати
съобщение:

229 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: