Карамел

Потребител от 11.09.2023
Карамел  
ТИТЛА: Чирак
66 точки
Разберете как да печелите повече значки >>
За мен:
Харесва ми да готвя заедно с вас, изпробвам повечето нови рецепти, включително нетрадиционни вкусове, почти всички рецепти намирам за безупречни.
Коментари
1
01.07.2024
За пръв път правя Тирамису, възпираха ме суровите яйца в рецептите, а тук всичко е сготвено. Може би няма да го правя често, поради не толкова здравословното струпване на готови продукти, но това е всъщност плюсът, ако човек иска да направи сладкиш с перфектен вкус, в който няма какво да се обърка. Вкусът е като на най-добрите торти на пазара, наистина отлични комбинации за крем и за банята на бишкотиште.
2
11.05.2024
под рецепта Дип от патладжани
Сещам се за тази рецепта винаги, като искам да готвя патладжаните самостоятелно, това е от онези рецепти, в които всичко си е на място и човек не иска нищо да промени. Единствено като бързам пека патладжаните директно на керамичния котлон, върху два листа фолио и под капак, разбира се, има дим. Използвам спестеното време, за да ги оставя да постоят в цедка след нарязването, за да изпуснат излишния сок и да поемат добре киселото мляко. Като нямам свежа люта чушка, ползвам от буркан.
3
29.04.2024
под рецепта Фокача „Градина“
Аз изпехох фокачата върху хартия за печене и разстелих тестото направо с помощта на емулсията, така че от нея имаше под и над тестото. Получи се много вкусна коричка от хрупкаво тесто отдолу, точно същата не ми се е получавала досега, вероятно е заради тази нова за мен емулсия от вода и зехтин, за чиято направа ползвах пасатора. Поръсих с всичко изброено без лука, без да прекалявам, точно сега има и свежа мащерка. Много вкусна фокача, особено докато беше топла и хрупкава.
4
28.04.2024
И аз обичам да готвя зеления фасул в кисела среда, за пръв път го приготвих по стара българска готварска книга, запържваше се с чесън и се доваряваше в компанията на лимонов сок и мащерка. И до сега го приготвям така за гарнитура, после гледах по готварския канал една турска готвачка, която го готвеше само в доматен сос, без добавяне на друга течност, пробвах го и така, също беше уникално вкусно. И за мен е добре, че доматите не се добавят по-късно, защото обичам фасулът да поеме част от киселината. Благодаря за рецептата!
5
23.04.2024
При мен беше бренди, попритиснах стафидите да ми го върнат. Не очаквах да стане без сода, също не предполагах, че може да сложа брашното преди маслото и няколко пъти проверих, дали не пише тестото да престои в хладилник. Обаче всичко се получи добре точно по рецептата. Оценявам високо смесването на брашна и бисквитите ще се застоят в менюто ни.
за 0 рецепти
Моите Рецепти:
0
Изпрати
съобщение:

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: