С нетърпение очакваме хубавото време, за да запалим огъня, без значение дали това ще е на двора, на някое прохладно местенца за пикник или пък на къмпинг близо до морето.
Няма по-добро време за барбекю парти от дългите топли летни вечери. И когато сред наздравици и смях из въздуха започне да се разнася опушен аромат, идва и най-сладкият момент – радостното очакване на опечените на огъня месо и зеленчуци.
Майсторите на скарата знаят обаче, че за де получат сочно, крехко и вкусно парче месо, трябва предварително да се погрижат – да го мариноват. Чрез мариноването продуктите не само, че не се изсушават, но и стават по-богати на вкусове и аромати, по-сочни и крехки.
Как да направим истински добра марината?
И какво не бива да правим, за да не развалим всичко?
Предлагаме ви 6 рецепти, които със сигурност ще се превърнат в звездите на лятното парти около огъня, а и вие покрай тях.
Тази Коледа подарете внимание и истинско гурме преживяване за всички сетива с новите кутии на...
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...