Зимни палачинки



0
71317

Ако някога сте се чудили какъв вкус има зимата, верният отговор е – на палачинки!

Доказателство за това е Денят на палачинката, организиран на 16 февруари от „Бон Апети“, с любезната подкрепа на Биосет и Тефал.

Датата на вкусното събитие съвсем не е избрана случайно – на 16.02.2016 година за четвърти пореден път се проведе националното състезание по ски алпийски дисциплини – гигантски слалом – за купа „ЕКОХОТЕЛ Здравец“. Организатор е ССК „Тракия-САГ“, гр. Пловдив, а участниците са деца от 6 до 12 години, като за първа година, освен общо 320 деца от всички ски клубове в България, в надпреварата се включиха и около 30 малки състезатели от Сърбия, Македония и Гърция.


Успоредно с трескавата подготовка и разгорещената надпревара по белите писти, не по-малко горещо беше и в зимната кухня на „Бон Апети“, където Лора и Стоян истински се постараха да направят състезанието много вкусно, като приготвиха апетитни палачинки със сладко и шоколад за всички участници и гости.


Истински хит бяха симпатичните „палачинкови мечета“ – специален подарък към всички малки лакомници от френската марка Tefal по случай нейния 60-ти рожден ден.


Любителите на зимните спортове се насладиха и на разнообразни видове ароматен, сгряващ чай, осигурен от един от най-големите български производители на подправки, чай и широка гама артикули за домашното сладкарство – фирма Биосет.


Денят на палачинката предостави прекрасна възможност на стотици малки скиори, да се потопят в магията на зимните спортове сред красива природа, заобиколени от много усмивки, забавления и вкусни емоции.

А ако след като напуснете пистите решите да се впуснете в ново пътешествие, предлагаме ви този път то да е кулинарно и да ви отведе в света на палачинките, за да се уверите, че те сякаш не познават граници. Откриваме техни варианти в почти всички точки на земята, а начините да си ги приготвите, се наистина безброй. Освен това имат почти универсално приложение – подходящи са за закуска, десерт, гарнитура или дори за основно – в солен вариант например.

Едно е сигурно – едва ли има човек, който да не ги обича – сладки, солени, малки или големи, тънки или по-дебели.

Е, ако вече сте поели по пътя към идеалната палачинка. Остават само рецептите...

Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: