Човечеството ги познава от хилядолетия – твърди се, че са били много популярни сред древните римляни.
Почти сигурно е, че са тръгнали от Азия и минавайки през Балканите са стигнали и до Централна Европа.
Обикновено ги съхраняваме в хладилник,
но всъщност краставиците не обичат студа и престоят в хладилника съкращава живота им с до 4 дни. Ако премръзнат, стават почти прозрачни отвътре и се разкашкват, т.е. със сигурност не са подходящи за замразяване. Идеалната температура за съхранението им е 8-15 градуса – така издържат около 2-3 седмици.
Повечето от полезните вещества на краставиците
се намират в тяхната кора, но ако все пак решите да я отстраните, може да го направите най-бързо и лесно с удобна белачка.
А за да бъде студената лятна супа с краставици
не само вкусна, но и ефектна – добавете неочакван и атрактивен елемент, като за целта използвате специален уред.
Свежите краставици са твърди и хрупкави,
което позволява да дадете воля на въображението си, като ги нарежете в най-разнообразни форми – на кръгчета, на тънки ленти или пък на кубчета – и по този начин да превърнете любимата лятна салата с краставици в истинско произведение на изкуството. Винаги подправяйте салатата непосредствено преди да я сервирате, защото заради солта, краставиците отделят допълнително количество вода.
За още по-богат вкус – на финала добавете любимите ви току-що наситнени пресни зелени подправки.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...