Зелена свежест



0
68599

Човечеството ги познава от хилядолетия – твърди се, че са били много популярни сред древните римляни.
Почти сигурно е, че са тръгнали от Азия и минавайки през Балканите са стигнали и до Централна Европа.

Обикновено ги съхраняваме в хладилник,
но всъщност краставиците не обичат студа и престоят в хладилника съкращава живота им с до 4 дни. Ако премръзнат, стават почти прозрачни отвътре и се разкашкват, т.е. със сигурност не са подходящи за замразяване. Идеалната температура за съхранението им е 8-15 градуса – така издържат около 2-3 седмици.

Повечето от полезните вещества на краставиците
се намират в тяхната кора, но ако все пак решите да я отстраните, може да го направите най-бързо и лесно с удобна белачка.

А за да бъде студената лятна супа с краставици
не само вкусна, но и ефектна – добавете неочакван и атрактивен елемент, като за целта използвате специален уред.

Свежите краставици са твърди и хрупкави,
което позволява да дадете воля на въображението си, като ги нарежете в най-разнообразни форми – на кръгчета, на тънки ленти или пък на кубчета – и по този начин да превърнете любимата лятна салата с краставици в истинско произведение на изкуството. Винаги подправяйте салатата непосредствено преди да я сервирате, защото заради солта, краставиците отделят допълнително количество вода.

За още по-богат вкус – на финала добавете любимите ви току-що наситнени пресни зелени подправки.

Коментари (0)

118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: