Агнетата за Великден трябва да са на не повече от 3–4 месеца. Ако купувате цяло агне, то теглото му трябва да е до 8–9 кг (изчистено), което гарантира крехкостта на месото и липсата на натрапчива миризма, характерна за шилешкото и овчето месо.
За перфектен кулинарен резултат:
• При избора на месо обърнете внимание на цвета, който трябва да е бледорозов при съвсем младите животни и по-тъмночервен при по-старите.
• Най-бедни на мазнини и богати на белтъчини са котлетите от приребрената част на агнето.
• За почитателите на по-мазничкото са подходящи месото между агнешките ребърца.
• При печене на цяло агне, плешка или бутче, е препоръчително, месото да се натрие добре от всички страни с краве масло и сол, а в някои региони от страната добавят и червен пипер. По-дебелите части се шпиковат и също се овкусяват. По желание в сместа за овкусяване може да се добавят ситно нарязан чесън и пресен розмарин.
• Подходяща гарнитура към печеното са пресни картофи.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...