Кивито съдържа повече витамин С в сравнение с подобен по големина портокал, което го прави идеално за консумация през студените месеци.
Симпатичните овални плодове са богати на
баластни вещества, които благоприятстват доброто храносмилане.
Сочните плодове в свежо зелен цвят
са нискокалорични, имат освежаващ аромат и уникален сладък вкус.
Когато избирате киви,
може да познаете, дали е добре узряло, ако леко поддава при слаб натиск. Може да оставите твърдите плодове да доузреят на стайна температура, след което може да ги съхранявате за по-дълго време (около 2 седмици) в хладилник.
Препоръчително е,
плодовете да бъдат консумирани скоро след като се обелят и нарежат, защото омекват доста бързо.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...