ТРИТЕ НАЙ-ВАЖНИ СЪСТАВКИ ЗА ПЕРФЕКТЕН ВЕЛИКДЕН



0
1188

Великден е един от най-любимите празници на всички българи, а за да го направите уютен, цветен и вкусен, са ви нужни само три съставки.

Негово Величество козунакът

Празничното настроение няма как да бъде пълно без наличието на вкусен домашен козунак. Без значение дали предпочитате козунак на конци, във формата на венец, с какаов пълнеж, или с ядки сме сигурни, че сред предложенията на Dr.Oetker ще откриете не една и две идеи, които да изпробвате. А за още по-лесно, ви споделяме и шестте им най-четени рецепти за великденски козунаци.

            Шарен плетен козунак                       Козуначен венец с пълнеж от орехи и нуга             Плетен козунак със сметана

 

       Козунак с ядки, анасон и канела                                   Лесен козунак                                             Козуначен венец с нуга

 

Ако сте начинаещ, ви съветваме да започнете с рецепта за класически козунак и да не се плашите, ако сред съставките откривате суха мая. Месенето на тесто със суха мая може да изглежда сложно заради етапите на омесване и втасване, но ви гарантираме, че ако следвате съветите на Dr.Oetker, няма как да объркате нещо.

Ако вече имате опит в приготвянето на домашни козунаци, сега е моментът да се развихрите в кухнята и да експериментирате с пълнежите и плетките. Как бързо и лесно да приготвите вкусни козунаци с най-различни плънки и интересни идеи за оформяне - вижте в сайта на Dr.Oetker.

Яйца

Втората задължителна съставка за страхотен Великден са яйцата. Но не какви да е, a перфектно боядисаните яйца - шарени, ярки, цветни. Освен със стандартни класически бои с потапяне в традиционни цветове, тази година може да внесете повече разнообразие във великденската кошница с новите гел-бои за яйца на Dr.Oetker:

 

Бонбонените бои ще придадат нежни, но плътни цветове на яйцата

 

Пролетните ще внесат свежест и цветно настроение със своите ярки цветове

 

Приказните ще накарат яйцата да засияят в златни, бронзови, рубинени и ослепително червени цветове с металически блясък.

 

Освен качеството на боите, има и други фактори и тънкости, които оказват влияние върху крайния резултат при боядисване на яйца. Кои са те, както и още полезни съвети и насоки за боядисване на яйца ще откриете тук.

Добрата компания

Не забравяйте, че черешката на тортата и най-важната съставка на великденската трапеза са хората, които седят на масата до вас. Защото радостта е още по-голяма, когато е споделена, а усмивките и щастието в очите на любимите хора при вида на току-що изпечено ароматно печиво са несравними.

Е, това бяха трите най-важни съставки за един незабравим Великден. А за още апетитни идеи, които да направят трапезата и празника ви още по-уютни, цветни и вкусни, се доверете на Dr.Oetker.

 

Advertorial

Коментари (0)

215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: