Тайната на съвършените мъфини



0
8088

Те са малки, забавни и могат да бъдет както сладки, така и солени. Има постни варианти, с месо, с риба, със зеленчуци и плодове. Те са мъфините – тайният фокус на всяка майка, която има капризно дете!

Служат идеално за подхапване, закуска – сутрин или следобяд, пасват чудесно в кутиите за училище и разнообразието от рецепти ви гарантира, че ще намерите любимата си сред тях.

Полезни съвети

В кулинарията всяко нещо си има своите тънкости. Тяхното овладяване ще ви гарантира перфектен резултат. Има хора, които се отказват бързо от приготвянето на мъфини, защото по една или друга причина, не са се получили от първия път – или не са се надули достатъчно, или рецептата не е подходяща и вкусът не им допада, или вътрешността им е останала сурова.

  • Не се изкушавайте да разбивате продуктите прекалено дълго, достатъчно е само да разбъркате – особено когато тестото или сместа е гъста.
  • Ядките и сушените плодове се добавят накрая – достатъчно е да ги разбъркате закратко с лъжица, колкото да се смесят с останалите продукти.
  • Ако не използвате силиконови форми, винаги слагайте хартия за печене.
  • Лъжицата за сладолед е изключително удобна, за да разпределите сместа без да капе навсякъде.
  • Внимавайте да не ги препълните – в протвен случай ще започнат да излизат от формата по време на печене.
  • Гледайте за разпределите сместа равномерно във формите, защото иначе някои ще прегорят, а други ще останат сурови във вътрешността.
  • Оставете ги да се охладят добре, преди да ги извадите, за да не се разпаднат.
  • Ако ви останат празни отделения, напълнете ги с вода до половината. Така хем мъфините ще се изпекат равномерно, хем формата няма да прегори. Все пак бъдете внимателни – тук е важно каква е консистенцията на сместа, колко дълго печете и дали формата е метална или силиконова. Периодично проверявайте дали водата не се е изпарила, особено ако печете дълго време.

Вече знаете тайните, време е да с изберете рецапта по ваш вкус от нашите предложения.

Коментари (0)

200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: