Произлиза от Индия и Шри Ланка и е близък роднина на домата и картофа.
Поради великолепните си вкусови качества патладжанът присъства в кухнята на народите от цял свят, като се използва в хиляди ястия, обработени по десетки кулинарни начини.
За да се избегне неприятният му горчив вкус, преди готвене се нарязва на филии, посолява се и се оставя да се отцеди, след което се изплаква.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...