То е незаменима храна за всеки, подложен на повишени умствени и физически натоварвания.
В танца на сезоните малко носталгично, но и много красиво настъпва есента. Златни ябълки, сочни пъпеши и кехлибарено грозде ни даряват със свежест, енергия и аромат. Неслучайно гроздето е един от най-стилизираните плодове, присъстващо в рисунките на художници от всички културни епохи. А гроздолечението намира място в най-древните медицински трудове. Храна и лекарство, наслада за очите и удоволствие за вкуса, този плод е полезен за организма във всички възрастови групи и, разбира се, най-вече в периодите на растеж при децата.
За ползите
Различните сортове грозде са изключително богати на въглехидрати. Ако в другите плодове захарността достига 5–10%, в гроздето тя е около 20%, а в гроздовия сок дори 25%. Естеството на неговите захари – глюкоза и фруктоза, ги прави лесноусвоими от организма, мигновен източник на енергия, по-добър дори от шоколада.
5 причини, за да му се отдадем
Любопитно
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...