Ябълката вероятно е едно от първите и със сигурност едно от най-масово култивираните от човека дървета. Познати са хиляди сортове, като всеки от тях се отличава с различни размери, период на зреене и вкусови характеристики. Сред големите производители на ябълки са Китай, САЩ, Иран, Турция, Русия, Италия и Индия.
Ябълките могат да се съхраняват дълго време, като запазват голяма част от хранителната си стойност. Освен, че са сочни, вкусни и освежаващи, ябълките са и изключително полезни. Богати са на витамини и минерали, и са отличен източник на фибри. Съдържат мощни антиоксиданти, които стимулират имунната система и подпомагат доброто зрение.
Подходящи са както за десерти и сладкиши, така и за приготвянето на салати и солени ястия.
Могат да се консумират и под формата на прясно изцеден сок.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...