У нас черешата е позната още от Античността, заради непосредственото влияние на гръцката и римската култура по българските земи. Но в българската история около този сладък плод витае героичен и романтичен ореол заради черешовото топче от Априлското въстание.
Всяка година, в края на май и през юни, сочните и сладки червени плодове ни зареждат с прохлада и оптимизъм. Те са първият сигурен знак, че пролетта е отлетяла и идва ред на горещото лято. По неписано правило, особено предпочитание към любимия плод на лятото проявяват най-вече децата, птиците и влюбените.
Сега е точното време за кулинарни изяви на тема „череши“, където обикновено цари изобилие от десерти, но има запазено място и за експерименти с основни ястия с месо. Доказан кулинарен фаворит е любимото сладко от череши, което успешно пренася вкуса на летния плод и в студените зимни дни, когато можем да му се насладим в комбинация с различни кремове или пък палачинки и пържени филийки.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...