Този сочен и полезен плод, с неподозирана притегателна сила идва от Дървото на познанието и е може би единственият плод, който символизира толкова много противоположни неща.
Ябълките са богати на минерални соли, като калций, желязо и магнезий, витамини от В групата, витамини РР и С и притежават терапевтични и лечебни свойства.
Освен, че е много сочна, вкусна и полезна, ябълката има и изключително широко кулинарно приложение.
С нея може да приготвите (почти) всичко – от ароматен пай до мармалад за гарнитура на шницели.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...