Пет неща, които научихме за храненето от французите



0
2129

Да се храниш с отношение – на това ни учат французите с тяхната изтънчена кухня и неповторим маниер на хранене. Ще ви споделим пет малки тайни от френската кухня, които превръщат яденето в ритуал.

Французите приготвят всеки продукт поотделно
За на пръв поглед обикновената салата, те режат и овкусяват всеки продукт на отделно място.

Бавните двучасови обеди на по чаша вино
– с това французите изразяват отношението си към храната. Бавно вдишване на всеки аромат от ястията, дълги разговори и вино за предястието, вино за основното ястие и вино с десерта.

В хладилника винаги трябва да има
яйца, сирене, масло, горчица, конфитюр и вино. Тези продукти са напълно достатъчни за един французин, за да приготви закуска, обяд, вечеря и дори следобедна закуска. Ние добавяме в хладилника и Заралийски или Деликатесен салам Аз ям!, защото са направени с отношение и могат да ни спасят във всяка ситуация, когато сме гладни.

Не трябва да се паникьосваме, когато очакваме гости
В такива случаи французите не прекарват целия ден в готвене. Достатъчно е да поднесем нарязани на тънки парчета Шпеков, Деликатесен или Заралийски салам Аз ям! с отношение – в комбинация с грижливо подбрани зеленчуци и мъничко пармезан. Ммм, колко френско!

Или пък да заложим на класиката
и да изкушим с апетитни домашно приготвени сандвичи, но не какви да е, а като този изкусително запечен с Деликатесен салам и сос Бешамел

Колкото повече масло, толкова по-добре!
В масло може да задушим и кренвиршите Аз ям! – за още по-богат вкус.
Спорно е кой е най-големият потребител на колбаси в Европа – германците или французите. Но и двата народа биха ни завидели на отношението, с което хапваме саламите Аз ям!.

Коментари (0)

255 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: