Няколко съвета, как да приготвим идеалната палачинка?
1. Не бързайте: след като приготвите тестото го оставете да почине. Дайте му време! То е необходимо, за да може глутенът в брашното да изгради нужната структура, благодарение на която тестото става хем меко, хем еластично.
2. Тиганът също е много важен! Ако не вярвате, попитайте някой французин. Те си имат специални чугунени тигани предназначени само за тази цел. В днешно време и тиганите с незалепващото покритие вършат чудесна работа – в тях дори може да приготвяте палачинки и без мазнина.
Изберете сега Вашия тиган Tefal Ingenio от специалната ексклузивна оферта за нови комплекти съдове за готвене Tefal Ingenio!
3. Пригответе правилната течност! Коя е правилната зависи от това какво всъщност искате да получите като краен резултат:
• Млякото прави палачинките фини и меки.
• Газираната вода прави тестото пухкаво.
• Мътеницата го прави леко кисело. А ако сложите и малко сода, палачинките ще станат особено пухкави.
• Водата прави палачинките хрупкави.
4. Температурата е важна! Тиганът трябва да е загрят на правилната температура. Нито много горещ, защото тогава палачинките стават с шупли, нито много студен, защото белтъкът се пресича и остават плоски.
Възползвайте се от разнообразните оферти на празнични промоционални цени и изберете перфектния подарък за още по-вкусна и уютна Коледа!
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...