Никой не е по-голям от хляба!



0
65216

За нас, българите, хлябът е дълбоко свързан с нашия бит и е неразделна част от нашата религия.

С хляба и хлебните изделия набавяме на организма си енергия, витамини от групата В, баластни вещества, минерали и други.

Каквото и домашно печиво да решим да направим, първо трябва да приготвим сполучливо тесто. Качеството на крайния продукт зависи от точното спазване на рецептурата, т.е. състава и количественото съотношение на продуктите, от които се получава.
 
За основа на всяко тесто се приема брашното, а водата, маята и солта са спомагателни за замесването му. Мазнините, яйцата, млякото и млечните продукти са допълнителни и спомагат за по-добрия вкус, калоричност, за оформяне и гарниране на крайния продукт.

 

Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: