Сините сливи са безспорният български фаворит, сред множеството сортове сливи, които се предлагат на нашия пазар. По правило те са най-вкусни, когато са меки и добре узрели, а сушени – могат да се похапват целогодишно.
Мармаладът и компотът от сини сливи са задължителен елемент от родната кулинарна традиция, тъй като освен, че са изключително вкусни, те се приготвят бързо и сравнително лесно, като е важно да се знае, че сливите за консервиране, трябва да са без костилки, защото в тях се съдържа отровно вещество.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...