Най-вероятно названието „мъфин” идва от френската дума „муфле“, която означава „мекичкото на хляба”.
Мъфините стават популярни в Англия някъде през 19 век и приличат на хлебчета.
Пренесени са в Америка от английски емигранти и тук вече от хляб и се превръщат в кекс.
Американците приготвят мъфините с бакпулвер, като тестото напомня на това, от което се приготвят американските палачинки. Разликата е в метода. При мъфините сухите и мокрите съставки се смесват отделно, след което се обединяват и се бъркат за кратко (около 10 секунди).
Постепенно малките и изключително симпатични кексчета започват да се предлагат по цял свят в огромно разнообразие от вкусови комбинации – с шоколад, с ядки и с плодове или пък в солен вариант.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...