Le Poulet. Приказно пиле с доказана френска история.



0
2532

       Le Poulet е френска порода бавно растящо пиле. Защо френска порода? Защото се учим от най-добрите! С най-голям опит в отглеждането на тази порода. И защото обичаме да се наслаждаваме на храната – също като тях. Бавно, преживявайки вкуса на всяка хапка жълто пиле, отгледано с любов.

       За да бъде с отличителен вкус, всяко пиле с марката Le Poulet е отгледано с внимание и грижа. То расте бавно, 30% по-дълъг период на отглеждане – точно толкова, колкото му е необходимо, за да бъде вкусът му неповторим.

       Преди да стигне до вашата трапеза, пилето е хранено с храната, която то предпочита – хранене подчинено на идеята Ad Libitum. Така постигаме баланс между нуждите на пилето, повелите на природата и вкуса на нашите потребители.

       Хранените с 100% растителна храна пилета имат по-интензивен цвят на месото. Затова жълтият цвят на Le Poulet се дължи както на породата, така и на преобладаващата в хранителния режим царевица. За неповторим вкус на пилето.

       Чистата природа и щедрото слънце са част от тайните на жълтото пиле Le Poulet. Отглеждано в сърцето на Тракия в с. Баня, до язовир Жребчево, то съчетава в себе си опита на френските специалисти и любовта и грижата на българските стопани.

       Всичко това прави Le Poulet приказно вкусно и едно от най-висококачествените пилета на българския пазар. В проучване на Nielsen Bulgaria сред 2000 потребители, Le Poulet беше избран за Продукт на годината в категория “Месни продукти” за 2019 година.

       Днес ще ви представим и една от приказните рецепти, която ние от Le Poulet приготвихме:

Приказно вкусно за празника

Приказните герои се събраха и трескаво започнаха да обсъждат какво да приготвят за празничната трапеза. Само Рике още го нямаше и започнаха да се чудят къде ли си вее перчема точно сега. В този момент вратата проскърца, Златокоска се втурна да я отвори и всички видяха стоящия на прага Рике. С огромна тиква в ръце. Малечко-Палечко и Анри хукнаха да му помогнат, а Принцът плесна с ръце от радост. Сети се за една приказно вкусна гозба на баба и на висок глас я разказа на всички. Печено пиле в тиква. Джуджетата запретнаха ръкави и почистиха тиквата. Пепеляшка наряза зеленчуците, а Анри се зае с пилето. Червената Шапчица приготви красиви кристални чаши, а Маркиз дьо Караба поднесе виното. Спящата красавица, по-будна от всякога, подреди масата, а Снежанка вдигна първия тост за празника. А какво хапнаха приказните герои? Печено пиле в тиква, с плънка от хляб, праз и гъби. А как се приготвя? Ето как:

Време за подготовка: 45 минути; Време за готвене: 3 часа; Порции: 4-6

Продукти:

1 пиле Le Poulet около 1.5 кг

1 голяма тиква

2 с.л. зехтин

30 г масло

Сол на вкус

Черен пипер на вкус

За плънката:

80 г стар хляб, нарязан на кубчета

4-5 с.л. зехтин

2 с.л. масло

100 г гъби на филийки

1 стрък праз (250 г)

100 мл сметана

100 мл пилешки бульон

Сол на вкус

Черен пипер на вкус

6-7 листа прясна салвия

Начин на приготвяне:

Изрежете капак от горната част на тиквата и я почистете от семената. Извадете пилето от хладилника и оставете на стайна температура, докато приготвите останалите неща. Сложете кубчетата хляб в тава и печете 8-10 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато станат златисти и хрупкави. Извадете ги от фурната и оставете да се охладят. Загрейте зехтина и маслото в голям тиган и гответе нарязания на едро праз 6-7 минути, като разбърквате периодично, докато омекне. Прибавете нарязаните на филийки гъби и гответе още 4-5 минути. Нарежете на тънко листата салвия и ги добавете към праза и гъбите. Посолете, подправете, разбъркайте добре и свалете съда от котлона. Към охладените праз и гъби добавете кубчетата хляб и разбъркайте добре. С получената смес напълнете пилето. Полейте и намажете вътрешността на тиквата със зехтин, посолете и подправете с черен пипер. Сложете пилето вътре. Покрийте с капака и печете 2 ½ часа на 200 градуса. Махнете капака, увеличете градусите до 220 и печете още 30 минути. Сервирайте пилето с резени тиква.

Приказни празници!

Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: