Le Poulet е френска порода бавно растящо пиле. Защо френска порода? Защото се учим от най-добрите! С най-голям опит в отглеждането на тази порода. И защото обичаме да се наслаждаваме на храната – също като тях. Бавно, преживявайки вкуса на всяка хапка жълто пиле, отгледано с любов.
За да бъде с отличителен вкус, всяко пиле с марката Le Poulet е отгледано с внимание и грижа. То расте бавно, 30% по-дълъг период на отглеждане – точно толкова, колкото му е необходимо, за да бъде вкусът му неповторим.
Преди да стигне до вашата трапеза, пилето е хранено с храната, която то предпочита – хранене подчинено на идеята Ad Libitum. Така постигаме баланс между нуждите на пилето, повелите на природата и вкуса на нашите потребители.
Хранените с 100% растителна храна пилета имат по-интензивен цвят на месото. Затова жълтият цвят на Le Poulet се дължи както на породата, така и на преобладаващата в хранителния режим царевица. За неповторим вкус на пилето.
Чистата природа и щедрото слънце са част от тайните на жълтото пиле Le Poulet. Отглеждано в сърцето на Тракия в с. Баня, до язовир Жребчево, то съчетава в себе си опита на френските специалисти и любовта и грижата на българските стопани.
Всичко това прави Le Poulet приказно вкусно и едно от най-висококачествените пилета на българския пазар.
Днес ще ви представим и една от приказните рецепти, която ние от Le Poulet приготвихме:
Пиле за красавици и страшно гладни
“И когато сълзите на Красавицата докоснаха гърдите на безжизненото тяло на Звяра, стана чудо. На мига той се превърна в прекрасен принц. Тя потърси с поглед любимия Звяр, погледна принца и онемя. Принцът разказа за магията на зла фея, която го превърнала в чудовище и само истинската, неподправена любов може да го избави от страшната орисия.
Красавицата лудо се влюби в принца и вдигнаха паметна сватба. И за да бъде сватбата истински шедьовър, готвачите приготвиха изискани блюда. Гостите три дни ядоха, пиха и се веселиха. А какво ядоха? Приказно пиле с чесън. И от тогава това ястие стана традиционно за всички по-значими празници. И за да се помни традицията, принцът заръча на своя глашатай да предаде на всички тайната на тази вкусотия.
Така стигна и до нас тази рецепта за приказно пиле с ароматен чесън, която ще споделим с вас. Времето за подготовка е 20 минути, а за готвене – час. Заслужава си! Пилето трябва да е Le Poulet. Ето и продуктите:
1 пиле Le Poulet около 1.5 кг
20 г масло
1 с.л. зехтин
2 глави чесън
2 ч.л. сушени провансалски билки
150 мл бяло вино
150 мл пилешки бульон
Кора от 1 лимон
За соса: 1 с.л. лимонов сок, 40 г масло, 2-3 клoнки пресeн магданоз
Разрежете пилето, като отделите първо бутчетата и ги разделите на горни и долни. Отделете крилата и гърдите, като запазите кожата и нарежете на две парчета всяка и сложете месото в голяма купа. Посолете и подправете месото с черен пипер. Сгорещете зехтина и маслото на средно силен огън в чугунен съд и сложете парчетата месо. Гответе 10-15 минути, докато се зачервят от всички страни. Извадете пилешкото в чиния и оставете настрана. Намалете котлона и добавете обелените скилидки чесън цели. Разбъркайте и гответе докато започнат да омекват и карамелизират, но без да изгарят (за около 2 минути). Сложете билките, виното и бульона и кипнете. Разбъркайте, за да деглазирате тигана, върнете месото и добавете лимоновата кора. Покрийте с капак и сложете във фурната предварително загрята до 190 градуса за 20 минути. Свалете капака и печете още 20-30 минути. Преместете месото в плато за сервиране и покрийте с алуминиево фолио. Кипнете останалата течност в съда от печенето (ако е прекалено малко, добавете още вино) и намачкайте скилидките чесън, докато получите паста. Налейте лимоновия сок и сложете маслото. Разпределете пилето в чинии за сервиране, полейте със соса и поднесете с печени картофи. Да ви е сладко!
И един съвет от нас: Останалите от пилето кости ползвайте, за да приготвите домашен пилешки бульон. Сложете в голяма тенджера със студена вода, посолете, добавете 4-5 зърна черен пипер, 2-3 зърна бахар, морков, лук, целина и билки, каквито имате в момента ( магданоз, мащерка, розмарин ). Кипнете и варете под капак на средно силен огън 1 час. Прецедете, налейте в кутии и дръжте в хладилника 2-3 дни или замразете.”
За още приказни рецепти: www.lepoulet.bg.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...