Пилешкото месо е диетично и е с ниско съдържание на мазнини,
когато се консумира без кожата. То допринася за растежа и възстановяването на всички клетки в организма.
Богато е на пълноценни белтъчини (в 100 г се съдържат 25 г протеини) и консумацията му спомага за предотвратяване намаляването на костната маса.
Пилешкото месо е добър източник
на минерални вещества (калий, цинк, калций, фосфор, желязо, магнезий) и витамини (А, В3, В6, В12 и РР), повишаващи енергията и засилващи работата на мозъка. Богато е и на хранителни вещества – триптофан и витамин B5 – които намаляват нивата на стреса и напрежението.
Съдържа също фосфор,
заедно с малко калций, който е полезен за костите. Богато е и на селен, за който е известно, че намалява риска от рак и артрит. Цинкът в пилешкото месо пък спомага за регулиране на апетита.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...