Къпините – мощният естествен антиоксидант



0
65235

Къпините често са неоправдано подценявани, като се има в предвид, че плодовете са подходящи за консумация както в свежо, така и в консервирано състояние, а при някои сортове имат пдори о-добри технологични качества, отколкото тези на малината.

От растението могат да се използват
както плодовете и листата, така и корените. Листата съдържат танини, флавоноиди, органични киселини и витамин С. Плодовете са богати на захари, пектин, органични киселини, а корените – на танини и инозит.


Къпините са мощен антиоксидант.
Съдържат витамините А, В9, С, Е. Имат затягащо и противовъзпалително действие. Вино от къпини се прилага успешно при лечение на простуди и възпаления на горните дихателни пътища. При малките деца чаят от къпина развива и заздравява костите и зъбите, предпазва от анемия и други заболявания, свързани с кръвообращението.

Насладете се на пъстри и ароматни плодови изкушения с нашите изпитани рецепти.

Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: