Храните, без които хладилникът ни не остава



0
3558

Както в почти всички сфери от нашия живот – така и в храненето също властват модни тенденции, но наред с това запазено място тук имат и традициите. Така например има продукти, които неотменно присъстват във всяко домакинство  – сред тях са киселото мляко, сиренето, кашкавалът, колбасите. И при положение, че всеки ден си правим или сандвич с луканка или любимото смути с кисело мляко – важно е продуктите да са качествени.

Качеството преди всичко или когато фактите говорят
С повече от 25-годишна история, компанията „Димитър Маджаров“  е утвърден производител на висококачествени традиционни за българската трапеза продукти. Брандът запазва семейните ценности и до днес, обвързвайки ги и с качествата на своите продукти.

За непоколебимите, които не се страхуват от смели комбинации
За да е вкусна една рецепта не е задължително в нея да има трудни за произнасяне, непознати продукти. Важното е човек да има отношение към добрата храна, въображение да комбинира по нетрадиционен начин познати неща и приятна компания, с която да сподели постигнатите резултати. Дайте воля на въображението си и смело добавете луканка към любимата салата. Предпочитан „гост“ на българската празнична трапеза – луканка „Панагюрска“ – е една от храните с традиционно специфичен характер, произведени по уникална българска технология. Призната за неповторима, нашата традиция при производството на сурово сушени деликатеси вече е защитена за територията на Европейската общност.

Киселото мляко
Спокойно би могло да мине за емблема на родината ни. Освен ползите за здравето, то се грижи и за външния ни вид – богато е на калций, а това помага за здрави кости, коса и зъби. Получаването му се основова на млечнокисела ферментация на съдържащата се в него млечна захар. Характерна особеност на българското кисело мляко е, че този поцес протича под влиянието на специфична млечнокисела бактерия, наречена Lactobacillus bulgaricus. В комбинация със Streptococcus thermophiles двете бактерии играят важна роля и при преработката на белтъка казеин до по-лесно усвоими съставки. Освен вкусно, то е диетично и понижава лошия холестерол. Богато е на вода и протеини, бедно е на въглехидрати. Кисело мляко „Димитър Маджаров“ е  чист естествен продукт, като гаранция за стриктно спазваната българска технология на производство е наличието на минимум 55 милиона живи полезни бактерии в 1 грам продукт до 20-ия ден от производството на киселото мляко.

Млечните продукти
Млечните произведения имат всички ценни качества на млякото, но са по-концентрирани и са задължителна част от ежедневното ни меню. Сиренето е пълноценна храна, богата на белтъчини, мазнини, калций, фосфор и витамини от група В. Кашкавалът, подобно на сиренето, е богат на лесноусвоими белтъчини, мазнини, витамини. За да придобие своя блед кехлибарен цвят и специфичен мек вкус, кашкавалът „Димитър Маджаров“ от пълномаслено краве мляко зрее минимум 60 дни, а този  от овче, козе и биволско мляко – най-малко 90 дни, спазвайки традиционната българска технология. Компанията е първата, която предлага на българския пазар кашкавал в практични вакуум разфасовки с триъгълна форма.

А сега – отворете хладилника!
И ако в него има от всичко, изброено до тук – значи е време за вкусни предложения.

Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: