С хляба и хлебните изделия набавяме на организма си жизненоважна енергия. Хлябът е основен източник на въглехидрати, но съдържа и белтъчини, минерални вещества и витамини от група В.
Отделните видове хляб
се различават значително по своя състав. Белият хляб има добри вкусови качества, но е беден на баластни вещества и витамини. Най-балансирано е съчетанието на вкус и биологични качества при пълнозърнестия хляб. Водени от природосъобразния начин на живот, днес все повече хора се връщат към грубите диетични хлябове с намалено съдържание на нишесте. А специалистите разработват все по-нови и нови изделия с повишени вкусови, диетични и хранителни качества.
Какъв хляб ще изберем
зависи от вкуса и предпочитанията на всеки от нас. Пазарът предлага огромно разнообразие, а сайтът ни – множество изпитани рецепти за домашно приготвени питки и хлебчета.
Освен, че заслужено заема запазено място
на трапезата във всяко българско домакинство, хлябът е и отличен избор при приготвяне на лесни, бързи и разнообразни ястия – от закуски, през предястие, до лека вечеря...
Предимствата на готвенето с хляб определено не са за пренебрегване:
• винаги го имаме под ръка у дома
• засища и всички го обичат
• спестява време и усилия
• позволява богата гама от интерпретации на тема плънка и гарниране
Изпробвайте някой от нашите варианти и се убедете сами.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...