Да сготвим с хляб



0
82116

С хляба и хлебните изделия набавяме на организма си жизненоважна енергия. Хлябът е основен източник на въглехидрати, но съдържа и белтъчини, минерални вещества и витамини от група В.

Отделните видове хляб
се различават значително по своя състав. Белият хляб има добри вкусови качества, но е беден на баластни вещества и витамини. Най-балансирано е съчетанието на вкус и биологични качества при пълнозърнестия хляб. Водени от природосъобразния начин на живот, днес все повече хора се връщат към грубите диетични хлябове с намалено съдържание на нишесте. А специалистите разработват все по-нови и нови изделия с повишени вкусови, диетични и хранителни качества.

Какъв хляб ще изберем
зависи от вкуса и предпочитанията на всеки от нас. Пазарът предлага огромно разнообразие, а сайтът ни – множество изпитани рецепти за домашно приготвени питки и хлебчета.


Освен, че заслужено заема запазено място
на трапезата във всяко българско домакинство, хлябът е и отличен избор при приготвяне на лесни, бързи и разнообразни ястия – от закуски, през предястие, до лека вечеря...
 
Предимствата на готвенето с хляб определено не са за пренебрегване:
• винаги го имаме под ръка у дома
• засища и всички го обичат
• спестява време и усилия
• позволява богата гама от интерпретации на тема плънка и гарниране

Изпробвайте някой от нашите варианти и се убедете сами.

Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: