Апетитна, вкусна и полезна!



0
66575

За „богат улов” е добре да знаем, че:

• Когато избираме риба, люспите й трябва да са светли, хрилете – яркочервени, а очите – ясни и изпъкнали. Месото й трябва да е твърдо на пипане и да има приятна миризма (доколкото една сурова риба може да мирише приятно). Люспите и костите трябва да се отделят трудно.
• Старата риба може да бъде идентифицирана по потъмнелите люспи, които падат лесно при пипане, тъмнокафявите и дори зеленикави хриле и мътните хлътнали очи. Коремът й е подут и при разрязване мирише наистина неприятно.
• Рибата се разваля много бързо и при консумиране на развалена риба могат да се получат тежки отравяния.
• Рибата е богата на калций и фосфор, необходими за костния растеж.
• Наличието на риба в храната на децата, подобно на месото, подобрява значително усвояването на желязото.
• Рибата има изключително широко приложение в диетологията, поради балансирания си състав – високо съдържание на белтъци, малко мазнини, липса на въглехидрати и ниска енергийна стойност.

Коментари (0)

105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: