7 идеи за зимно меню



0
5063

 С настъпването на есента всички влизаме в различен режим – светлата част от денонощието намалява, температурите падат, а телата ни започват да се нуждаят от различен тип храни, за да „оцелеят“ до пролетта.

Започват да ни привличат по-засищащи и богати на мазнини храни. И в това няма нищо лошо. Освен енергийни депа, мазнините са и нещото, което ни предпазва от студа. Затова е важно да слушаме тялото си и да му даваме това, от което се нуждае.

Млечните продукти са здравословно и достъпно решение. Ето 7 лесни начина да осигурим на тялото си балансирано количество мазнини.

1. Пълнени чушки със сирене, запечен патладжан с кашкавал, тиквички с кисело мляко – сезонните зеленчуци чудесно се комбинират с млечни. Нека се възползваме от това.

2. Винаги можем да добавим мляко към кафето или чая си в офиса. И понеже често се случва голямата опаковка мляко да се застои в хладилника, е добра идея да предпочетем бутилка от 0,5 л, като опаковката, която „Саяна“ отскоро предлага в търговската мрежа.

3. Докато сме на темата за прясно мляко, нека споменем смутито, което освежава и може да замести междинната закуска. Любима ни е рецептата за смути с прясно мляко, банан и чия, разбъркани в блендер и сервирани във висока стъклена чаша.

4. Краве масло вместо олио. Френската кухня изобилства от рецепти с масло и защо не – маслото, освен полезно, придава уникален аромат на ястията. Напомняме ви, че гъбите в масло са перфектно предястие.

5. Крем супа със сметана – така любимата кремсупа става по-засищаща, по-плътна и по-вкусна. Предлагаме ви една лесна рецепта тук

6. Сладките варианти с мляко са много и ние имаме рецепта за мляко с ориз, която ще „излекува“ всеки евентуален лош спомен от храната в детската градина.

7. Червеното вино е задължително за дългите вечери, когато навън се носи аромат на зима, а ние имаме нужда да се отпуснем в прегръдката на любимото си одеяло или любим човек. Можем да комбинираме преживяването с плато традиционни кашкавали и сирена, а може да са от по-интересните – с чубрица или чушки и маслини, каквито предлага марката „Саяна“.

Коментари (0)

156 ДУШИ ОНЛАЙН
Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: