Зрази (полски руладини)

Апетитна идея за вкусен семеен обяд
Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г телешки вайсбрат
400 мл телешки бульон
20 г сушени манатарки
12 тънки резена бекон
6 кисели краставички
2 глави лук
2–3 филии хляб с дебела кора
2 с. л. краве масло
2 с. л. олио
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зрази (полски руладини)
Филиите хляб се нарязват на 12 гредички с дебелината на пръст.
2
Зрази (полски руладини) 2
Лукът се бели и се реже на тънки шайби.
3
Зрази (полски руладини) 3
Месото се реже на 12 парчета, напречно на мускулните влакна.
4
Зрази (полски руладини) 4
Изтънява се с чук и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Зрази (полски руладини) 5
Върху всяка пържола се поставя по един резен бекон, парче хляб, половин краставица и малко от лука.
6
Зрази (полски руладини) 6
Завиват се стегнати рула и се „затварят“ с клечки за зъби.
7
Зрази (полски руладини) 7
Манатарките се накисват в бульона.
8
Зрази (полски руладини) 8
Рулцата се овалват в брашно и се пържат в олиото и маслото, до златисто. Изваждат се.
9
Зрази (полски руладини) 9
В същия съд се запържва останалият лук, докато започне да се карамелизира. Изважда се.
10
Зрази (полски руладини) 10
Връщат се рулцата, покриват се с карамелизирания лук, прибавят се бульонът и манатарките.
11
Зрази (полски руладини) 11
Похлупва се и се готви 1,5–2 часа в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: