Златоградска картофена салата

Гост: Гласa на Родопите, певецът Николай Славеев
Източник: Бон Апети
Дата: 02.09.2006
Златоградска картофена салата
 
Необходими продукти:
5 сварени яйца
4 сварени картофа
100 г сирене
50 г майонеза
50 г консервирана царевица
червен и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Златоградска картофена салата
Картофите се обелват и два от тях се настъргват на едро ренде в йенска правоъгълна купа. След това се настъргват две от яйцата, добавя се част от царевицата и се нанася малко от майонезата. Отгоре се настъргва сирене.
2
Златоградска картофена салата 2
Цялата процедура се повтаря, докато продуктите се изчерпят.
3
Златоградска картофена салата 3
Салатата се оставя да престои един час на хладно, за да се смесят вкусовете. Поднася се с червено вино.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2014
Вкусна, но малко тежка салата, подходяща за зимата. Може да замените сиренето с кашкавал.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: