Зимна „Панцанела”

Салата с хляб – звучи лесно и познато, а е и уникално вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г селски хляб
4 печени червени чушки
4 моркова
4 стръка праз
200 г мариновани манатарки
1 с. л. горчица
100 мл зехтин
4 с. л. ябълков оцет
1/2 връзка копър
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зимна „Панцанела”
Хлябът се нарязва на кубчета, слага се в тава, полива се с 30 мл зехтин и се пече в загрята на 200 градуса с вентилатор фурна, докато стане златист и хрупкав – около 15 минути. След това се охлажда.
2
Зимна „Панцанела”  2
Морковите и празът се почистват, морковите се нарязват на шайби с дебелина 1 см, а празът се нарязва на парчета с дебелина 4-5 см. Слагат се в тава, поливат се с 30 мл зехтин, овкусяват се с горчицата, подправя се със сол и черен пипер и се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.
3
Зимна „Панцанела”  3
В купа се смесват нарязаните наедро червени чушки, охладените печени зеленчуци, накъсаният копър, черен пипер, манатарките и се поръсват с останалия зехтин и оцета.
4
Зимна „Панцанела”  4
Накрая се добавят наситнената скилидка чесън и хлябът.
5
Зимна „Панцанела”  5
Съвет:
Добре е салатата да престои 10 минути в хладилник преди поднасяне, за да се напои хлябът.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2014
Панцанела е любимата салата на цялото семейство
1.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2014
Много е вкусна и е подходяща за 90-дневна диета :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: