Зимна грахова супа

Поднася се с брускети от чабата, покрити с ароматна смес от пресен лук и сусам
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г замразен грах
1 глава лук
1 скилидки чесън
1/2 корен пащърнак
800 мл зеленчуков бульон
3 с. л. зехтин
150 мл животинска сметана

за брускетите:
2 чабати
2 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1 връзка пресен лук
4 с. л. белен сусам
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зимна грахова супа

Лукът, чесънът и пащърнакът се нарязват наситно и се запържват в зехтина, докато омекнат.

 


2
Зимна грахова супа 2

Налива се бульонът, оставя се да къкри на слаб огън за 10 минути. Слага се грахът и се оставя на котлона 4 минути.

 


3
Зимна грахова супа 3

Налива се сметаната, дърпа се от огъня и се пасира. Прецежда се и се подправя със сол и черен пипер.

 


4
Зимна грахова супа 4

Чабатата се нарязва на тънки филии. Сусамът се запича на сух тиган и се смесва с наситнения пресен лук, зехтина, сол и черен пипер.

 

 


5
Зимна грахова супа 5

Филиите се подреждат една до друга в тава и се намазват със зелената смес.  Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 5–8 минути.

 


6
Зимна грахова супа 6

Готовата супа се поднася с лучените брускети.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: