Желе от червено вино

Тук ще откриете впечатляващ цвят и опияняващ вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бутилка вино „Бордо” (750 мл)
50 мл бренди
сокът и кората от 1 портокал
сокът и кората от 1 лимон
1 ч. ч. желе от касис
4 пакетчета желатин (по 10 г)

за гарниране:
2 ч. ч. животинска сметана
2 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Желе от червено вино

Желатинът се накисва в малко вода да набъбне. След това се разтваря в микровълнова фурна или на водна баня.

 


2
Желе от червено вино 2

Сокът и настърганите кори от цитрусите, виното и брендито се сипват в касерола и се кипват. Оставят се на огъня за 5 минути.

 


3
Желе от червено вино 3

Дърпа се от котлона и се добавя желето. Разбърква се и се оставя леко да се охлади. Налива се желатинът при постоянно бъркане.

 


4
Желе от червено вино 4

Сместа се налива във форма терин с незалепващо покритие. Оставя се да се охлади за една нощ.

 


5
Желе от червено вино 5

После се изважда от формата и се нарязва на кубчета.

 


6
Желе от червено вино 6

Сервира се с разбитата на пяна със захарта сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: