Зелник с диво зеле

(Село Свирачи)
Източник: Бон Апети
Дата: 07.05.2005
Зелник с диво зеле
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 ч. л. сол
4-5 шепи диво зеле
4 ч. ч. свинска мас


Начин на приготвяне:
1
Зелник с диво зеле
Замесва се тесто, като в брашното се слага солта и се налива вода (колкото поеме). Тестото се разделя на топки, които се разточват на тънки кори и се изпичат, като две от тях се оставят сурови.
2
Зелник с диво зеле 2
Зелето се нарязва, посолява се, полива се с предварително разтопената мас и се разбърква добре.
3
Зелник с диво зеле 3
Тавата се подмазва с мас. Слага се една от суровите кори и се покрива със зелето.
4
Зелник с диво зеле 4
Отгоре се поставя изпечена кора и процедурата продължава, докато се наредят всички изпечени кори. Накрая се покрива с втората сурова кора.
5
Зелник с диво зеле 5
Прави се краишник и зелникът се слага да се пече под връшник, като преди това се поръсва с малко вода.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: