Зелеви сарми в гювеч

Вкусни сармички в гювеч
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 18.03.2022
Зелеви сарми в гювеч
Зелеви сарми в гювеч
 
Необходими продукти:
600 г кайма смес
1 глава стар лук
2 връзки зелен лук
1 връзка магданоз
1 морков
зелеви листа
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
2 ч.л. чубрица
20 мл олио
1 щипка шарена сол
6 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. ориз
1 щипка червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Обелете моркова и го настържете, а лука наситнете. Запържете ги в предварително загрятото олио в дълбока касерола или тиган.
2
След това добавете и наситнения зелен лук. Размийте каймата в малко вода и изсипете при зеленчуците. Разбийте добре с телена бъркалка или дървена шпатула.
3
Овкусете с подправките. Когато каймата се запържи хубаво, добавете ориза и запържете за кратко. Налейте 3 ч.ч. вода и доматеното пюре. Разбъркайте хубаво и добавете нарязания на ситно магданоз. Оставете за кратко да къкри на слаб огън, като бъркате от време на време.
4
След като сместа е готова, е време за редене на зелевите сармички. На дъното на гювеча сложете няколко зелеви листа. Поставете в чиния един зелев лист, сложете 1 супена лъжица от сместа. Ако листото е по-голямо, сложете повече, навийте добре и поставете в гювеча. Така процедирайте и с останалите зелеви листа.
5
Когато напълните гювеча, ако ви е останало малко смес, спокойно можете да я сложите отгоре. Сипете вода, колкото да покрие сармите, и похлупете.
6
Поставете гювеча в студена фурна и я включете на 160 градуса. Гответе сармите до готовност. Това зависи от фурната - при мен отне около 3 часа. След като зелевите сармички в гювеч са готови, може да ги поднесете със сос.
Да Ви е сладко!

Съвет:
Зеленият лук не е задължителен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


302 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: