Зелеви сарми в глинен гювеч

ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.03.2017
Зелеви сарми в глинен гювеч
 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
300 г кайма (или смляно месо)
1 ч. ч. ориз
1-2 моркова
3-4 гъби
1 глава лук
олио
сол, черен пипер и чубрица на вкус


Начин на приготвяне:
1
Наситняваме лука, морковите и гъбите.
2
В сгорещено олио запържваме последователно лука, морковите, гъбите и каймата.
3
Когато останат само на мазнина сипваме ориза и разбъркваме за кратко.
4
Наливаме 4 ч. ч. хладка вода. Подправяме със сол, черен пипер и чубрица на вкус, и готвим на слаб огън, докато оризът се свари.
5
От зелевите листа и плънката навиваме малки сармички и ги подреждаме в гювеч, на дъното на който предварително сме сипали малко олио. Накрая покриваме с 2-3 зелеви листа и затискаме с чиния. Наливаме около 200 мл вода и похлупваме гювеча.
6
Готвим около 1 час и 30 минути на слаба фурна (зелевите листа трябва да омекнат). По желание накрая се прави лека запръжка с червен пипер.


Съвет:
Сармите се сервират топли.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: