Зелеви сарми със зрял фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 24.12.2004
Зелеви сарми със зрял фасул
 
Необходими продукти:
250-300 г зрял шарен фасул
1 стрък праз
1 глава лук
1 суха чушка
5-6 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. джоджен
1 щипка чубрица


Начин на приготвяне:
1
Зелеви сарми със зрял фасул
Фасулът се накисва във вряла вода и се оставя да набъбне. Вари се, като след като кипне първия път, водата се сменя. Когато фасулът е готов, водата се изхвърля.
2
Зелеви сарми със зрял фасул 2
Лукът и празът се накълцват наситно и се запържват 1-2 минути в предварително загрятата мазнина. Поръсва се с чубрицата, джоджена, червения пипер, наливат се 1-2 с. л. гореща вода, добавя се доматеното пюре, натрошава се сухата чушка. Разбърква се и се оставя да се задуши. Посолява се. Разбърква се с боба.
3
Зелеви сарми със зрял фасул 3
Завиват се сарми, които се нареждат в тенджера, на дъното на която са наредени зелеви листа. Наливат се равни части зелев сок и вода, така че да се покрият сармите. Захлупват се с чиния. След като водата кипне, сармите къкрят 30 минути на тих огън.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2013
Много добра рецепта! Според мен е много подходяща и за Бъдни вечер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: