Зелеви сарми с булгур, праз и сухи чушки

С богата и ароматна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 21.12.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг кисело зеле (листа)
200 г булгур (с варене)
500 мл зелев сок
60 мл олио
6 сушени червени чушки
4 скилидки чесън от туршия
4 стръка праз
1/2 връзка магданоз
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. сух джоджен


Начин на приготвяне:
1
Зелеви сарми с булгур, праз и сухи чушки
Чушките се попарват в кипяща вода, за да омекнат, след това се накълцват.
2
Зелеви сарми с булгур, праз и сухи чушки 2
Празът и чесънът се наситняват и се запържват в половината олио.
3
Зелеви сарми с булгур, праз и сухи чушки 3
Добавят се доматеният концентрат, наситненият магданоз, 1/2 с. л. червен пипер, джодженът, чушките и булгурът. Налива се половината зелев сок и плънката се готви, докато булгурът поеме течността.
4
Зелеви сарми с булгур, праз и сухи чушки 4
От зелевите листа и плънката се свиват малки сарми, които се подреждат в плитък съд с капак.
5
Зелеви сарми с булгур, праз и сухи чушки 5
Наливат се останалите зелев сок и олио, и се поръсва с останалия червен пипер. Сармите се готвят на тих огън, докато течността се изпари.
6
Зелеви сарми с булгур, праз и сухи чушки 6
След това капакът се маха и ястието се запича за 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.Сервира се.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: