Зелеви сарми по токайски

Унгарски вариант на популярните в България сарми с кисело зеле
Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
500 г свинска кайма
200 г бекон
200 мл готварска сметана
1 яйце
1 скилидка чесън
1 глава лук
3-4 стръка магданоз
2 дафинови листа
1 ч. ч. ориз
2 с. л. свинска мас
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. сол
червен и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелеви сарми по токайски
Оризът се залива с 2 ч. ч. вода, посолява се и се сварява.
2
Зелеви сарми по токайски 2
Лукът, чесънът и 60-70 г от бекона се нарязват наситно и се слагат в голяма купа заедно с каймата.
3
Зелеви сарми по токайски 3
Чупи се едно яйце, поръсва се с черен пипер, сол и наситнен магданоз, добавя се охладеният ориз и се омесва.
4
Зелеви сарми по токайски 4
Листата на киселото зеле се отделят, а кочанът се изрязва. Във всяко листо се сипва от плънката и се завиват сарми.
5
Зелеви сарми по токайски 5
Сармите се подреждат в тенджерата, заливат се с вода, подправят се с 2 дафинови листа, похлупват се и се варят около 30 минути.
6
Зелеви сарми по токайски 6
Останалият бекон се нарязва на малки кубчета и се запържва в свинската мас.
7
Зелеви сарми по токайски 7
Когато се оттегли от котлона, беконът се поръсва с червен пипер и брашно, разрежда се с малко от бульона, в който се варят сармите, сипва се сметаната и се разбърква.
8
Зелеви сарми по токайски 8
Омекналите сарми се заливат със запръжката и се варят още 15-20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: