Зелева супа с боб и рагу

Боб, зеле и пушени ребра - все любими продукти и то на едно място
Източник: Бон Апети
Дата: 22.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г зеле
200 г едър боб
400 г пушени свински кокали (рагу)
100 г целина (глава)
2 стръка праз
3 моркова
3 скилидки чесън
1,5 л зеленчуков бульон
150 мл бяло вино
2 с. л. доматен концентрат
50 мл олио
1/2 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелева супа с боб и рагу

Бобът се накисва от предната нощ в студена вода и после се сварява. Отцежда се, водата се изхвърля.

 


2
Зелева супа с боб и рагу 2

В тенджера се сгорещява олиото и в него се запържват целината, чесънът, празът и морковите, нарязани наедро.

 


3
Зелева супа с боб и рагу 3

След това се прибавят доматеният концентрат, наситненото зеле и кимът. Гаси се с бялото вино и се налива зеленчуковият бульон.

 


4
Зелева супа с боб и рагу 4

Когато всички зеленчуци омекнат, се прибавят отцеденият боб и пушените кокали. Оставя се да къкри на слаб огън под капак за около 30 минути.

 


5
Зелева супа с боб и рагу 5

Кокалите се изваждат, а месото се отделя.

 


6
Зелева супа с боб и рагу 6

Супата се овкусява със сол и черен пипер и се поднася с накъсаното месо.


 






Съвет: Ако искате кимът да не се усеща толкова, може да го стриете в хаванче.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: