Зелено-оранжева крем супа

С нея ще впечатлите и с вкус и с вид
Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за морковената супа:
700 г моркови
1 глава червен лук
40 г пресен джинджифил
3 с. л. зехтин
4 ч. ч. вода
сокът от 1 портокал
1 с. л. паста „Мисо“
сол на вкус

за граховата супа:
1 кг замразен грах
2 стръка пресен лук
4 стръка прясна мента
3 с. л. зехтин
5 ч. ч. зеленчуков бульон
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелено-оранжева крем супа

Лукът и джинджифилът за морковената супа се нарязват наситно, морковите се обелват и се нарязват на кубчета. В съд се загрява зехтинът и в него се запържват лукът и джинджифилът. След като омекнат, се добавят морковите, запържват се. Налива се водата и се готви под капак, докато зеленчуците омекнат.

 


2
Зелено-оранжева крем супа 2

Супата се пасира и се прецежда, след това се добавят сокът от портокал, мисото и сол.

 


3
Зелено-оранжева крем супа 3

Лукът за граховата супа се нарязва наситно и се запържва в зехтина. Добавя се грахът, налива се бульонът и се оставя да къкри 5 минути.

 


4
Зелено-оранжева крем супа 4

Супата се пасира и се прецежда. След това се добавят нарязаната наситно мента, сокът от лимон и сол.

 


5
Зелено-оранжева крем супа 5

Сервира се, като в чиния се сипва от двете супи с два черпака едновременно, така че половината чиния да е зелена,  другата – оранжева. По желание порциите се укрясяват със стръкове мента.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2014
интересна идея , която всички у нас харесаха
4.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2014
Канелика, паста Мисо може да се закупи от био-магазините, а също и онлайн.
3.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2014
Откъде паста Мисо във Варна?
2.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2014
Да, Мариана, можеш да замениш част от морковите с тиква.
1.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2014
Дали ще може част от морковите да се заменят с тиква, тъй като консистенцията и е по-различна?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: