Зеленчуци в гювече

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 01.09.2014
Зеленчуци в гювече
 
Необходими продукти:
700 г средни или дребни картофи
700 г зелени чушки
600 г домати
1 глава кромид лук
4 бр. яйца
10-15 стръка магданоз
сол, чубрица и червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуци в гювече
Сложете картофите да се варят цели. Докато станат готови, почистете една глава кромид лук, нарежете я на ситно и я сложете в тигана с олиото за пържене. Добавете почистените и нарязани на ситно зелени чушки. За любителите на пикантното – добавете и една люта чушка. Запържете лука и чушките, докато омекнат добре.
2
Зеленчуци в гювече 2
Нарежете на ситно почистените от люспи домати и ги добавете в тигана към омекналите чушки и лук. Посолете на вкус. Добавете чубрицата и червения пипер. Щом водата изври, отдръпнете тигана от котлона.
3
Зеленчуци в гювече 3
Чукнете яйцата и разбъркайте добре сместа.
4
Зеленчуци в гювече 4
Почистете сварените картофи. Посолете ги на вкус. Изпържете ги цели до готовност. Извадете ги и ги сложете на дъното в гювечето.
5
Зеленчуци в гювече 5
Добавете от пърженото, докато ги покриете. Сложете ги във фурната и ги запечете за 15-20 минути. Щом ги извадите сложете по една плочка кашкавал и отново ги захлупете за да се стопи кашкавалът от топлината. Поднасят се топли, поръсени със ситно нарязан магданоз..

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2014
супер
1.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Много вкусно стана. Следващият път ще пропусна яйцата - като че ли малко сухичко стана заради тях - но пак много вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: