Зеленчуково ризото с вино "Барбера"

Гост: Бепе Сарди
Източник: Бон Апети
Дата: 31.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ориз "Карнароли"
500-600 мл зеленчуков бульон
1/4 бутилка червено вино "Барбера" ("Мерло")
1/2 глава кромид лук
2 дафинови листа
2-3 с. л. зехтин
1 с. л. масло
пармезан за поръсване
масло за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуково ризото с вино
Лукът се нарязва на много ситно и се сипва в тиган с предварително загретите масло и зехтин. Бърка се на котлона, докато промени цвета си, без да се запържва.
2
Зеленчуково ризото с вино
Добавят се 2 дафинови листа и се сипва оризът.
3
Зеленчуково ризото с вино
Оризът се разбърква с лука и когато се затопли добре, се налива виното. Оставя се на котлона, докато течността се изпари.
4
Зеленчуково ризото с вино
След това се налива предварително приготвеният зеленчуков бульон.
5
Зеленчуково ризото с вино
Когато оризът е готов, дафиновите листа се отстраняват.
6
Зеленчуково ризото с вино
Добавя се бучка масло, поръсва се с настърган пармезан и се разбърква. Трябва да се получи кремообразна смес.
7
Зеленчуково ризото с вино
При сервиране всяка порция ризото се поръсва с пармезан и се украсява с дафинов лист.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: