Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана
2 тиквички
1 глава чесън
1 морков
зехтин за поливане
червен пипер за поръсване
50-80 г топено сирене
2-3 стръка магданоз
2-3 с. л. заквасена сметана


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна
Патладжаните се обелват, нарязват се на пръчици и се посоляват. Оставят се да престоят 15 минути, за да се отцедят от горчивия сок, след което се изплакват и се изцеждат добре от водата.
2
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна 2
Тиквичките се нарязват на същите по големина пръчици, а почистеният морков – на по-тънки.
3
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна 3
Пръчиците тиквичка и патладжан се слагат в двата срещуположни края на чиния, а перпендикулярно на тях се поставят морковите. (Трябва да се получи формата на кръст.)
4
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна 4
По средата се слага измитата и подсушена глава чесън.
5
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна 5
Зеленчуците се поливат със зехтин, посоляват се и се слагат за 15 минути в микровълнова фурна на режим за едновременно запичане и задушаване, при мощност 600 W.
6
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна 6
Изпеченият чесън се обелва, намачква се на пюре и се разбърква с топеното сирене, сметаната и накълцания магданоз, докато се получи еднородна смес.
7
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна 7
Зеленчуците се покриват със соса, поръсват се с червен пипер и отново се запичат във фурната, докато сиренето се разтопи.
8
Зеленчуково плато с топено сирене на микровълнова фурна 8
Съвет: Когато се готви на микровълнова фурна, продуктите трябва да са с еднаква големина, в противен случай някои остават сурови, а други прегарят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: