Зеленчуково плато с ранч дип

Ранч дип е един от най-известните американски салатени сосове
Източник: Бон Апети
Дата: 23.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400-500 г аспержи
3 моркова
1-2 глави броколи
1-2 печени чушки
1 връзка репички
1 глава фенел
1 краставица
2 с. л. сушен магданоз
1 с. л. гранулиран лук
1 с. л. чесън на прах
4 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. босилек
1/4 ч. л. бял пипер
200 г заквасена сметана
200 г майонеза
4 ч. л. ранч микс
1 ч. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуково плато с ранч дип
Аспержите се почистват, като 2-3 пръста от основата им се изрязва и стълбовете им се обелват. Варят се на пара 10-15 минути.
2
Зеленчуково плато с ранч дип 2
Обелват се и стълбовете на розичките броколи и също се сваряват на пара за 10-15 минути.
3
Зеленчуково плато с ранч дип 3
Морковите се почистват и се варят на пара около 20 минути.
4
Зеленчуково плато с ранч дип 4
Репичките се нарязват на колелца.
5
Зеленчуково плато с ранч дип 5
Краставицата се реже на ивици, фенелът – на резени.
6
Зеленчуково плато с ранч дип 6
Свежите зеленчуци се нареждат в плато върху канапе от листата на репичките.
7
Зеленчуково плато с ранч дип 7
Подправките за ранч микс се сипват в сух буркан и хубаво се смесват. Могат да се съхраняват дълго време в затворен съд.
8
Зеленчуково плато с ранч дип 8
Майонезата и сметаната се слагат в купа, разбиват се и се овкусяват с 4 ч. л. от смесените подправки.
9
Зеленчуково плато с ранч дип 9
Ранч дип се подслажда с пчелен мед и се оставя да престои поне 30 минути преди да се сервира.
10
Зеленчуково плато с ранч дип 10
Платото от зеленчуци се сервира с готовия ранч дип, който се поръсва с нарязана наситно печена чушка.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2021
Здравейте! Моля, препоръчайте ми Ранч микс в България.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: