Зеленчукови крокети с плънка

Пълнени картофени пурички
Източник: Михаела
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 14.02.2016
Зеленчукови крокети с плънка
Зеленчукови крокети с плънка
Зеленчукови крокети с плънка
 
Необходими продукти:
600 г картофи
250-300 г гъби
1 глава червен лук
1 глава лук
2 яйца
4-5 кисели краставички
магданоз, кимион, сол и черен пипер на вкус
галета
зехтин или олио


Начин на приготвяне:
1
Сварявате и обелвате картофите.
2
Настъргвате ги и ги смесвате с яйцата.
3
Задушавате първо лука, нарязан на полумесеци.
4
После добавяте накъсаните на по-дребни парчета гъби.
5
След като продуктите омекнат, ги оставяте да се охладят и ги добавяте към картофите.
6
Подправяте със сол, кимион, черен пипер и магданоз на вкус.
7
Киселите краставички се нарязват на лентички.

8
От картофената смес се оформя плоско кюфте, голямо почти колкото човешка длан.
9
В средата се слагат 2-3 лентички кисела краставичка.
10
Навивате картофената смес като пуричка (или рулце) около пълнежа, овалвате в галета и пържите в силно сгорещена мазнина.


Съвети:
По принцип гъбите са част от плънката, но за улеснение, аз ги смесих с картофите.

Когато задушавате гъбите може да добавите малко масло.

Добре е, преди да се сложат в картофените крокети, нарязаните кисели краставички да се отцедят (или подсушат), за да не пуснат течност при пърженето.

Може да замените или да добавите продукти в плънката.

Може да панирате крокетите и в разбито яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: