Зеленчукова яхния с броколи

Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2009
Зеленчукова яхния с броколи
 
Необходими продукти:
300 г броколи
200 г стерилизирани домати
250 г картофи
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 моркова
2 печени червени чушки
100 мл бяло вино
100 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на кубчета. Доматите се пасират, а лукът се реже наситно. Морковите се почистват и се режат на тънки шайби, а чушките – на ленти.

2
В загретия зехтин около 2–3 минути се запържват лукът и морковите, после се добавят картофите, чесънът, нарязан на филии, розичките броколи, чушките и се овкусява със сол и черен пипер. Всичко се задушава с виното и когато то изври, се добавят доматите и около 300 мл вода. Яхнията се вари на слаб огън около 30 минути, докато картофите омекнат.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2013
Подправена с малко риган накрая... :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: