Зеленчукова супа с гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2001
Зеленчукова супа с гъби
 
Необходими продукти:
300 г дребни печурки
50 г масло
2 стръка целина
1 стрък праз
1 глава лук
1 морков
1 корен пащърнак
1 ч. ч. овес
1/2 ч. л. куркума
магданоз


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова супа с гъби
Лукът и бялата част на праза се нарязват надребно, морковът – на полукръгчета, пащърнакът – на колелца. Поставят се в тенджера, посоляват се и се заливат с 1 л студена вода. Варят се около 10 минути.
2
Зеленчукова супа с гъби 2
Когато зеленчуците омекнат, се прибавят овесените ядки и ситно нарязаните стъбла целина. Гъбите се задушават в маслото.
3
Зеленчукова супа с гъби 3
Задушените гъби се изсипват в супата. Подправя се с куркума и се вари около 15 минути. Накрая се поръсва със ситно нарязани листа целина, 2-3 стръка магданоз и останалата част от праза, нарязана наситно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: