Зеленчукова салата с царевица и орехово песто

Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2010
Зеленчукова салата с царевица и орехово песто
 
Необходими продукти:
200 г цвекло
300 г салата „Айсберг”
200 г цикория
150 г царевица от консерва
1 с. л. зехтин
1/2 портокал
1/2 лимон
3 стръка копър
кълнове по избор за украса
2 с. л. зехтин
2 с. л. соев сос
сокът от 1 лимон
сокът от 1/2 портокал
50 г орехи
50 г настъргано сирене „Пармезан”
40 мл зехтин
3 скилидки чесън
2 ч. л. каперси
1/2 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Цвеклото се обелва и се нарязва на шайби. Залива се с 300 мл гореща вода, добавят се нарязаните на четвъртинки лимон и портокал, 2 стръка наситнен копър и зехтинът и се вари 3–4 минути. Съдът се дръпва от огъня. Цвеклото престоява в течността около 15 минути за допълнително овкусяване и се изважда.
2
Салатата и цикорията се накъсват и се смесват в купа, добавят се царевицата и наситненият стпък копър. Заливат се с предварително смесените продукти за дресинга.
3
Продуктите за пестото се пасират.
4
В чиния се подреждат на 3 пъти по шайба цвекло и от овкусените зеленчуци, като се завършва с цвекло. Салатата се посипва с кълновете, а отстрани се аранжира с пестото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: