Зеленчукова салата с калмари и ризони

Средиземноморска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 22.11.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ризони
10 бр. рулца от раци
2 туби от калмар
1 тиквичка
1 домат
6-8 с. л. зехтин
1 ч. л. сух босилек
листа рукула за канапе
лимонов сок, черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова салата с калмари и ризони
Ризоните се сваряват в подсолена вода с малко зехтин за около 10 минути, след което се отцеждат и се изплакват.
2
Зеленчукова салата с калмари и ризони 2
Върху тубите калмар се правят ромбоидни прорези.
3
Зеленчукова салата с калмари и ризони 3
Мариноват се със зехтин, сол, черен пипер и лимонов сок и се оставят да престоят няколко минути.
4
Зеленчукова салата с калмари и ризони 4
Рулцата от раци и маринованите туби калмар се запичат в грил тиган за 3-4 минути от всяка страна, като периодично се поливат със зехтин.
5
Зеленчукова салата с калмари и ризони 5
Тиквичката се остъргва, нарязва се на филийки и се запича в тигана, в който са били морските деликатеси.
6
Зеленчукова салата с калмари и ризони 6
Запечената тиквичка се нарязва на кубчета, рулцата – на по-едри парчета, калмарите – на пръстени. Ако тубите са големи, пръстените калмар се запичат повторно.
7
Зеленчукова салата с калмари и ризони 7
Ризоните и нарязаните продукти се смесват в купа и се овкусяват със зехтин, босилек, лимонов сок, сол и черен пипер.
8
Зеленчукова салата с калмари и ризони 8
Салатата се поднася върху канапе от накъсана рукула и се гарнира с резени домат. Може да се сервира топла или студена.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: