Зеленчукова пица „Калцоне“

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Зеленчукова пица „Калцоне“
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
400 мл вода
1 пакетче суха мая
5-6 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
3 щипки сол
300 г кашкавал
250 г печурки
20 г масло
4 печени чушки
2 стръка лук
2 с. л. зехтин
1 с. л. каперси
1 ч. л. риган
3/4 ч. л. брашно
черен пипер и сол на вкус
4-5 с. л. зехтин
1/2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. босилек


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова пица „Калцоне“
Брашното се пресява и се добавят захарта, солта, маята и зехтинът за тестото. Постепенно се налива водата.
2
Зеленчукова пица „Калцоне“ 2
Омесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
3
Зеленчукова пица „Калцоне“ 3
Печурките се нарязват на филийки, лукът – наситно, чушките – на малки парченца.
4
Зеленчукова пица „Калцоне“ 4
Гъбите се пържат 2-3 минути в силно нагорещените зехтин и масло. Прибавят се лукът, чушките, брашното и каперсите.
5
Зеленчукова пица „Калцоне“ 5
Подправя се с ригана, поръсва се с черен пипер и сол на вкус. Разбърква се и се оставя да се охлади.
6
Зеленчукова пица „Калцоне“ 6
Тестото се разделя на 4-5 части, които се разточват на тънки кръгове. Върху едната половина на всеки кръг се сипва част от плънката и се поръсва с настърган кашкавал.
7
Зеленчукова пица „Калцоне“ 7
Затваря се, за да се получи полумесец, и краищата се запечатват, като се притискат с пръсти.
8
Зеленчукова пица „Калцоне“ 8
Пиците се поставят в загрята на 250 градуса фурна и се пекат 10-15 минути (докато се зачервят). Намазват се със смесените зехтин, чесън на прах и босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: